Kazánház event

Indusztriális pop-up kiállítás és elektro parti. Egy régi erőműben porondra lép a legújabb nemzedék: produkció az új közönségnek.

Az OFF Biennále megtermékenyítő hatása működik. A város tele van penge kortárs képzőművészeti programokkal, offosokkal és nem offosokkal. Mert precíz szervezéssel – jó Facebook-kampánnyal és sok ismerőssel – már le lehet szervezni egy estényi, ütős programot, több száz fővel.

A Torzulás című kiállítás helyszíne, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

A globális kortárs képzőművészet az elmúlt másfél évtizedben nemcsak kisgömböcként duzzadt, hanem eseményközpontúvá (event-driven) is vált. A múzeummonstrumok sikerkiállításai mellett az élményszerű, exkluzív kortárs pillanatok szerepe felértékelődött: vip-vacsorák, preview-k, pop-up megnyitók, műterem-látogatások, privát partik stb.

Részlet a Torzulás című kiállításból, Rebecca Brodskis festményeivel, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

Ha valaki azt hiszi, hogy a kortárs pesti szcéna elmerült a köldöknézésbe és nincs új fiatal közönség, akkor el kellett volna látogatnia a Torzulás címre hallgató kiállítás megnyitójára április 25-én! A helyszín a Kelenföldi Erőmű III. számú kazánházának rohadó indusztriális csarnoka. A szürreális-baconos festményeket a Berlinben dolgozó francia Rebecca Brodskis szolgáltatta, az elektronikus zenét a Moszkvában élő orosz DJ és producer, Nikita Zabelin, a steppelt-hegesztett installációkat pedig budapesti színtér új fenegyereke, a Londonban tanult Kiss Adrian.

A képgalériánk a fotóra kattintva nyílik meg (a hatás még napfénynél, a partiközeg és a dübörgő hang nélkül is átjön):

Részlet a Torzulás című kiállításból, Kiss Adrian installációjával, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

— Rieder Gábor

2015. máj. 01., péntek 14:55
kapcsolódó cikkek
  • Kiss Adrian // Satin, Soil, Stomach // VUNU

    Kiss Adrian legújabb önálló kiállításán a művész legújabb műveit tekinthetjük meg: a textilalapú munkák és féminstallációk kiállítás- és helyspecifikus anyagot alkotnak.

  • A legyek ura

    Az AQB föld alatti kazamatáiban a kortárs művészet kimondhatatlan új valamije burjánzik. Sötét, zsigeri tapasztalat.

  • Halálos idő

    Kiss Adrian / Lethal Dose of Time / Easttopics

ajánló

Batykó Róbert: Képcsapda // acb Galéria

Batykó Róbert: Képcsapda, acb Attachment, 2024.

támogatók