Kazánház event

Indusztriális pop-up kiállítás és elektro parti. Egy régi erőműben porondra lép a legújabb nemzedék: produkció az új közönségnek.

Az OFF Biennále megtermékenyítő hatása működik. A város tele van penge kortárs képzőművészeti programokkal, offosokkal és nem offosokkal. Mert precíz szervezéssel – jó Facebook-kampánnyal és sok ismerőssel – már le lehet szervezni egy estényi, ütős programot, több száz fővel.

A Torzulás című kiállítás helyszíne, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

A globális kortárs képzőművészet az elmúlt másfél évtizedben nemcsak kisgömböcként duzzadt, hanem eseményközpontúvá (event-driven) is vált. A múzeummonstrumok sikerkiállításai mellett az élményszerű, exkluzív kortárs pillanatok szerepe felértékelődött: vip-vacsorák, preview-k, pop-up megnyitók, műterem-látogatások, privát partik stb.

Részlet a Torzulás című kiállításból, Rebecca Brodskis festményeivel, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

Ha valaki azt hiszi, hogy a kortárs pesti szcéna elmerült a köldöknézésbe és nincs új fiatal közönség, akkor el kellett volna látogatnia a Torzulás címre hallgató kiállítás megnyitójára április 25-én! A helyszín a Kelenföldi Erőmű III. számú kazánházának rohadó indusztriális csarnoka. A szürreális-baconos festményeket a Berlinben dolgozó francia Rebecca Brodskis szolgáltatta, az elektronikus zenét a Moszkvában élő orosz DJ és producer, Nikita Zabelin, a steppelt-hegesztett installációkat pedig budapesti színtér új fenegyereke, a Londonban tanult Kiss Adrian.

A képgalériánk a fotóra kattintva nyílik meg (a hatás még napfénynél, a partiközeg és a dübörgő hang nélkül is átjön):

Részlet a Torzulás című kiállításból, Kiss Adrian installációjával, 2015, Kelenföldi Erőmű

© fotó: Erdei Gábor / Artkartell

— Rieder Gábor

2015. máj. 01., péntek 14:55
kapcsolódó cikkek
  • KORTÁRS LEXIKON

    Nyelverőszakolók, nyelvnyomorítók, misztifikátorok és idegenszó-fetisiszták. Angol–magyar kortárs képzőművészeti szakszótár. Haladóknak.

  • Meg kell nézni!

    Absztrakt smirgli, tengerparti szolárium, fűzőkapocs-képek és szögesdrót karácsonyfa. 6+1 kötelező kiállítás Budapesten.

  • Dys-Picture Generation

    Új galéria nyílt a belvárosban Art+Text Budapest néven egy hónappal ezelőtt. Szemle a nyitókiállításról, klasszikus sci-fi mozikkal aláfestve.

ajánló

A kristálygömb

Nagy év végi kortárs műkereskedelmi elemzés. A képzőművészeti piac, és ami mögötte van. Belenéztünk a kristálygömbbe.

támogatók