Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ppcerjrn/public_html/artkartell.hu/components/com_k2/models/item.php on line 898

NADA

Divatok a pálmafák árnyékából. Képriport Miamiból.

Részlet a vásárból, NADA, Miami, 2017

© fotó: Fazekas Fanni / Artkartell

Vannak a nagy mamutvásárok, ahol a kortárs képzőművészeti sztárokat és wannabe-sztárokat adják csillagászati áron. (A nagy mamutok közül is a három világ körüli helyszín között utazgató Art Basel brand a legdurvább.) A gigavásárok mellett mindig ott találunk egy rakás lebzselő-fontoskodó szatellitbörzét, másodlagos frissességű, de legalább nagyon olcsó áruval. És a sok szatellit bolygó között mindig ott egy kivételesen szexi, fiatalos és kísérletező profilú, alternatív kis vásár. Régen ezeken át vezetett az út a nagy mamuthoz, itt fedezték fel a fiatal tehetségeket és a feltörekvő galeristákat (lásd a Listét a svájci Art Basel mellett), de ma már ezekből a trendszetter szuperszexi vásárokból is annyi van, hogy megteremtették saját elitistán laza galériás színterüket és az őrülten sznob vásárlóközönségüket.

Nos, a floridai Art Basel Miami alternatív elitvására a non-profit kötődésű NADA. A kezdeményezés rövidítése a műkereskedők újhullámos szellemiségére utal (new art dealers). Itt perzselnek a legfrissebb trendek és divatok Miami szikrázó ege alatt. Elküldtük hát rendíthetetlen fotóriporterünket, Fazekas Fannit, hogy szaglásszon körül a vásáron. A képre klikkelve megnyílik a NADA-t bemutató fotógaléria:

Fali tapéta és mágikus objektek a Reyes Projects (Birmingham, US) standján, NADA, Miami, 2017

© fotó: Fazekas Fanni / Artkartell

— Rieder Gábor

2017. december 29., péntek 19:00
kapcsolódó cikkek
  • Kirakat villantás

    Zero Flash Show

  • Vásár vírus idején

    Az Art Market Budapest idén ősszel is megnyitja kapuit, akárhogyan is. Covid-protokoll, online platform, közös jelenlét és jövőkép. Az Artkartell kényes kérdéseire Ledényi Attila, a vásár igazgatója válaszol.

  • Kívülállókból bennfentesek

    És bennfentesekből kívülállók. Vásártöredékek az Art Market Budapest belső bugyraiból.

ajánló

Éjsötétben utazó elme

Pertics Flóra szubjektív írása Szabó Klára Petra 
Hadd oldjam meg az őrületet, ami összezavar téged című kiállításáról

támogatók