Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ppcerjrn/public_html/artkartell.hu/components/com_k2/models/item.php on line 898

Neoncsövek és társaik

Fotógaléria az egyik legnagyobb európai kortárs művészeti vásárról. Frieze London belülről.

Most tartották a világ egyik legfontosabb műkereskedelmi eseményét, a londoni Frieze-t. A 13. alkalomban megrendezett vásár pár év alatt befurakodta magát a globális art fairek patinás elit klubjába. És mind a mai napig ott tanyázik – köszönhetően annak, hogy London egy-két évtizede nemcsak a régi mesterek, hanem a kortárs műkereskedelem egyik fellegvárává is kinőtte magát. (Amerika és Kína után az Egyesült Királyság következik a műtárgypiaci dobogón.)

A galériások aggódtak a lassuló kínai gazdaság miatt, de fölöslegesen. Repkedtek az öt- és hatszámjegyű eladási árak, bár a gyűjtők nem ostromolták a standokat. A Frieze – a pár éve megnyitott klasszikusokra fókuszáló Frieze Masters mellett – ma se csak a bejáratott szupersztárokra fókuszál, hanem a friss hangokra és a kísérletező programokra.

Lássunk egy képgalériát a vásár legizgalmasabb résztvevőivel! Hippi színek, robbanó absztraktok, sci-fi plasztikák, neoncsövek és óriásinstallációk. A képre kattintva megnyílik a fotógaléria (18 kép):

Stephen Friedman standja kiállításmegnyitóra érkező bábukkal, Frieze London, 2015

© fotó: Linda Nylind, a Linda Nylind/Frieze engedélyével

— Rieder Gábor

2015. október 20., kedd 15:21
kapcsolódó cikkek
  • Kirakat villantás

    Zero Flash Show

  • Vásár vírus idején

    Az Art Market Budapest idén ősszel is megnyitja kapuit, akárhogyan is. Covid-protokoll, online platform, közös jelenlét és jövőkép. Az Artkartell kényes kérdéseire Ledényi Attila, a vásár igazgatója válaszol.

  • Londoni iskola

    Dúskálás a festékben, a húsban és a műélvezetben. Egy blockbuster, amely tényleg nagyot szól. MNG-ben a brit figuratívok.

ajánló

Éjsötétben utazó elme

Pertics Flóra szubjektív írása Szabó Klára Petra 
Hadd oldjam meg az őrületet, ami összezavar téged című kiállításáról

támogatók